همدان با 24 اثر به بخش محصولات فرهنگی جشنواره آثار و تولیدات می‎آید


به گزارش روابط عمومی اداره کل امور استان‎ها و مجلس حوزه هنری، مدیر روابط عمومی حوزه هنری استان همدان با اعلام این خبرگفت: مجموعه آثاری که فرهنگی‌بودن وجه غالب آن باشد و در زیرگروه هیچ‌کدام از 6 کمیته جشنواره قرار نمی‌گیرد، در بخش محصولات فرهنگی به رقابت می‌پردازند.

طیبه شایسته ادامه داد: در حوزه آثار مکتوب، شاهدنامه (مجموعه 32داستانک و فیلم نامه های مرتبط)، سرچشمه‌های هنر (آراء7 تن از متفکران در باب هنر)، پرنیان شماره 13 و 14 (فصلنامه سوره همدان ) و یسنای (آموزش ساز ابداعی یسنای) از جمله محصولات ارائه شده به جشنواره آثار و تولیدات مراکز حوزه هنری است.

وی اضافه‌کرد: آلبوم‎های موسیقی «مهتاب لالا» (قصه‎های قرآنی و دینی برای کودکان)، «صدای شاعر1«، «عاشیق حیدر» (زندگی‌نامه و اجرای عاشیق حیدر محمودی)، نقالی سوگ سیاوش و نمایش رادیویی «قافله سالار» از دیگر آثار ارسالی به این جشنواره است.

وی در پایان افزود: از دیگر آثار ارائه شده به کمیته محصولات فرهنگی جشنواره می‌توان به لوح فشرده کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی؛ از جمله مسترکلاس نی استاد حسن ناهید، کارگاه آموزشی داستان نویسی با حضور راضیه تجار، کارگاه آموزشی شعر باحضور احمد نادمی، کارگاه‌های تاریخ شفاهی ،کارگاه نمایشنامه نویسی، اختتامیه جایزه ادبی هگمتانه،کارگاه‌های ادبیات کودک و نوجوان ، کارگاه های آموزش ترانه با حضور دکتراسماعیل امینی، ورکشاپ نقاشی کودکان، ورکشاپ نقاشی سبک زندگی، نقد کتاب زنی از تبار الوند و نشست معنویت در هنر شهری اشاره کرد.

شایان ذکر است که چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری 7تا9 مهرماه سال جاری به میزبانی حوزه هنری استان اصفهان با حضور تمامی حوزه‎های هنری سراسر کشور برگزار می‎شود.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره